What's Inami-town?
兵庫県加古郡稲美町は、
「印南野(いなみの)台地」という
周囲より標高が高い場所に
位置しています。
水不足に悩まされることの
多い土地でしたが、
先人たちの努力で
多くのため池が整備され、
今では町の約四十%(約一四〇〇ha)を
農地が占める
兵庫県屈指の穀倉地帯へと
変貌を遂げました。
二毛作が盛んで、
春は六条大麦の麦穂が輝き、
秋は黄金色の稲穂が実る
「稲が美しい町」です。
Because Inami-town has placed higher than surrounding area(plateau of Inamino), Inami-town
has been plagued by water shortages.
But the efforts of maintaining reservoir made by our predecessors have changed Inami-town to one of the best
grain-growing areas in Hyogo Prefecture,
then agricultural land occupies about 40% of Inami-town now.
Two crops a year have been brought Inami-town six-row barley shines in spring and golden colour rice shines
in fall.
So Inami-town is ” town of beautiful rice ( word of Ina = rice, and word of mi = beautiful ) “.
Giving Back
to the Local Community
キング醸造は、
創業(一九〇〇年)以来ずっと、
ここ稲美町で商品づくりを
行ってまいりました。
これから先も、
安心・安全な商品づくりや
地域農業の発展のために、
様々な取り組みを
行ってまいります。
King Brewery has been making products in Inami-town since its founding(1900).
We will continue to make various efforts, supporting Inami-town's agriculture, local businesses and people
to realize and
develop a sustainable society through “Inami-town Product Series” that is reliable and safe in the future.
農業就業者の方の高齢化や、
担い手不足等の課題がある中、
キング醸造は、持続可能な地域農業に
少しでも貢献できるよう、稲美町で
本みりんの主原料となるもち米づくりを
地元農家様と共にスタート。
現在では日本酒に使うお米の契約栽培も
行っています。
Under the circumstances of aging among the agricultural workers and shortage of successeors (←bearers) in
Inami-town.
In this situation, to contribute to sustainable agriculture as much as possible, King Brewing has started
growing glutinous rice (main ingredient of MIRIN (sweet cooking wine))
with the local agricultural workers for the sustainable agriculture.
Now, we participate in the contract farming of rice for drinking SAKE (brewing alcohol made from rice).
安全安心な稲美町産の農作物を使用し、
なるべくシンプルな製法で作り上げた
稲美町産シリーズを通して、
美味しい食事・食卓にあふれる笑顔をお届けし、
稲美町を一人でも多くの方々へ知ってもらい、
地域社会に貢献したいと思っています。
“Inami-town Product Series” are made from the locally grown crops that is reliable and safe.
We kept the production method as simple as possible.
We wish to provide delicious and enjoyable meals to many consumers through “Inami-town Product Series” and contribute to the development of local community.
お米作りの楽しさ・大変さを
地域の子供たちにも知ってもらえるよう、
親子で田植えから収穫までを体験してもらう、
もち米づくりイベントを実施しています。
そこで収穫されたもち米は、
伝統的な食文化を支える
稲美町産シリーズの原料となります。
We have been hosting workshops for parents and children to experince from rice planting to
harvesting to understand the pleasure and challenges of rice cultivation.
The harvested glutinous rice from the workshop is used to make “Inami-town Product Series” Series as
MIRIN(sweet cooking wice) that supports traditional food culture.
SAKE(rice wine) for cooking and drinking, then people can enjoy tasty and healthy and great meals.
product
稲美町への想いを
カタチに
地域と共に歩む
稲美町産シリーズは
稲美町の農作物を
使った自慢の逸品です。
自然豊かな稲美町で育まれた
農作物を使い、
稲美町で造られた
こだわりの逸品が
稲美町産シリーズです。
日の出みりんのふるさと、
稲美町の恵みを
日本中の皆様にお届けします。
“Inami-town Product Series” are all excellent products made from Inamicho-grown crops.
“Inami-town Product Series” brand is the products made and grown in the rich natural environment of
Inami-town.
We provide the blessings of Inami-town to all of Japan.
稲美町産のうるち米ともち米を掛米に100%使用した料理専用の純米酒です。
副原料を一切使用せず、もち米四段・W麹仕込みと製法にも拘りを詰め込んだ、日の出ブランド自慢の逸品です。
稲美町産のもち米を100%使用した純米本みりん。 糖類など副原料は使用しておりません。お米由来の上品な甘みと濃厚でコクのあるうまみが感じられる、「飲めるほどにおいしい」本みりんです。
稲美町産の原料にこだわった美味しいお酒を造りたい。そんな思いからこの特別純米酒は生まれました。稲美町で契約栽培された、最高峰の酒米「山田錦」を100%使用して仕込んだこだわりのお酒です。精米歩合60%にまで磨きあげ、後口のすっきりとした飲みやすいお酒に仕上げました。
日の出みりん創業の地である稲美町は六条大麦の西日本有数の産地です。この稲美町産六条大麦を100%使用した麦焼酎が「六条の雫」です。「麦こうじ」も六条大麦にこだわりました。長年培った醸造技術を焼酎製造に応用し、減圧蒸留ならではの軽やかな味わいが特徴の本格麦焼酎に仕上げています。